Menu Close

Kokkuvõte kodanikuteaduse vaatlusprogrammide osalusest 2023/2024.õa

Möödunud õppeaastal tehti loodusvaatlusi vähemalt 27-s UNESCO ühendkoolide ja Läänemere Projekti võrgustiku koolis ja lasteaias. Loodusvaatlustega rikastati tavalist õppetööd ning sellesse on olnud kaasatud rohkem kui 3100 õpilast. 

Jätkuvalt on kõige rohkem osalejaid linnuvaatluste programmis, mille veab eest Linda Metsaorg, kes on 2023/2024 aastal korraldanud mitmeid üritusi nagu linnuvaatluspäevad ja rõngastuspäevad (Harjumaal). Kokku oli õppeaasta jooksul 1272 vaatlejat. Kevade tulekut jälgisid noored 11 erinevas koolis ja lasteaias, kokku 751 õpilast. Rannikuvaatlused toimusid 5 koolis, kokku võttis vaatlustest osa 132 õpilast.  Õhu kvaliteedi programmis osalesid sel õppeaastal 6 kooli õpilased, kokku 304 noort. Jõevaatlustel osales 7 kooli, kaasates 338 õpilast. Järve- ja tiigivaatlusi viidi 6 koolis ja lasteaias ning selles võttis osa 335 õpilast. 

Suur kummardus ja tänu kõigile vaatluste läbiviijatele!

Lisaks osales Tartu Ülikooli Loodusmuuseumi poolt korraldatud loodusvaatluste mini-maratonis 9 võrgustiku kooli. Aitäh, Tartu Jaan Poska Gümnaasium, Kohila Gümnaasium, Kohtla-Järve Gümnaasium, Tartu Loodusmaja huvikool, Pärnu Kuninga Tänava Põhikool, Põlva Kool, Tallinna 32. Keskkool, Viimsi Kool, Kuusalu Keskkool, et panustasite maratoni raames loodusandmete kogumisse! 

Kokku on PlutoF platvormi kaudu õppeaasta jooksul esitatud üle 2250 vaatlust, osaliselt läksid vaatlused ka mini-maratoni projekti alla, seega edastati koolide poolt veel rohkem vaatlusi elurikkuse andmebaasi. 

Tuleval õppeaastal ootame kõiki huvilisi õpetajaid koos õpilastega loodusvaatluste tegemisel harjutama BSP õppepäevadele (täpsem info sügise alguses).